Antallet af demonstranter i Paris halveret

Lørdagens demonstrationer i Paris begyndte roligt, men endte i sammenstød.

For femte weekend i træk gik demonstranter på gaden i Paris. (Foto: ABDUL ABEISSA © Scanpix)

Antallet af demonstranter på gaden i Paris var næsten halveret i forhold til sidste weekend, da protestbevægelsen "De Gule Veste" lørdag endnu en gang førte an i demonstrationer i den franske hovedstad.

Omkring 33.500 personer forventes således at have deltaget lørdag. Det oplyser det franske indenrigsministerium. Sidste weekend lød antallet på omkring 77.000 demonstranter på det tilsvarende tidspunkt.

Dermed tyder det på, at i hvert fald nogle af de vrede franskmænd har lyttet til præsident Emmanuel Macrons ord.

Macron har opfordret demonstranterne til at indstille deres aktioner og give regeringen arbejdsro. Præsidenten har samtidig bebudet en række lettelser på skatter og afgifter og en forhøjelse af mindstelønnen.

Voldsomme sammenstød

Lørdagens demonstrationer på Champs-Élysées begyndte relativt roligt. I løbet af dagen opstod dog også sammenstød mellem utilfredse demonstranter og politiet, der blandt andet benyttede sig af tåregas.

Politiet har lørdag anholdt 85 personer i Paris.

De voldsomme demonstrationer begyndte 17. november i protest imod højere afgifter på benzin og diesel fra januar. Aktivisterne iklædte sig gule veste, der er sikkerhedsveste, som ligger i biler.

Siden da har demonstrationerne bredt sig. Der er også kommet flere krav.

Franskmændene har beskyldt præsident Macron for at være ligeglad med problemer, som almindelige mennesker slås med.

Over 1400 demonstranter er kvæstet siden de første demonstrationer. Over 700 politifolk og brandmænd er kommet til skade.

Facebook
Twitter