Antallet af dødsofre i Orlando er nedjusteret fra 50 til 49

Foruden drabsmanden Omar Mateen selv blev 49 dræbt, da han skød om sig på en natbar for homoseksuelle.

Tusind af sørgende tænder lys for ofrene, der mistede livet i weekenden på en natbar i Orlando. (Foto: Athit Perawongmetha © Scanpix)

Myndighederne i Orlando siger, at antallet af dødsofre ved skudmassakren i en natklub søndag er blevet nedjusteret fra 50 til 49.

- Ud over de 49 er gerningsmanden dræbt. Ham tæller vi ikke med blandt ofrene, siger FBI's specialagent Paul Wysopal til nyhedsbureauet AFP.

Mindst 53 blev såret ved det værste masseskyderi i USA's nyere historie, den 29-årige gerningsmand Omar Mateen skød om sig på en natbar for homoseksuelle.

Massakren skete ved en event natten til søndag, hvor Pulse, der betegner sig selv som "the hottest gay bar" i Orlandos centrum, havde inviteret til fest med "Latin flavor".

Skyderiet begyndte omkring klokken 02 lokal tid, da homo-natklubben skulle til at lukke.

- Der var et skyderi uden for natklubben, hvor en politimand besvarede ilden. Derefter løb gerningsmanden ind i natklubben, hvor der opstod en gidselsituation, sagde politidirektøren i byen, John Mina, søndag.

Flere ting indikerer, at drabsmandens ugerninger udsprang af islamisk radikalisering og sympati for terrororganisationen IS, men indtil videre er der ingen endegyldige beviser for det. Det sagde USA''s præsident, Barack Obama, tidligere i dag. Se interviewet her:

/ritzau/AFP