Apollo-gæst på angrebet hotel: Vi har pakket kufferterne og venter bare på at komme hjem

Danske Apollo-gæster ser gerningsmand med pistol og en dræbt mand på hotel Bella Vista i Hurghada.

Janne Pfeiffer Brun Larsens to døtre sad på restaurant La Luna, da angrebet mod hotellet Bella Vista skete i aftes. (Foto: STRINGER © Scanpix)

Janne Pfeiffer Brun Larsen håber på én ting. Og det er snart at komme væk fra den egyptiske ferieby, hvor hendes hotel Bella Vista her til aften blev angrebet med skud.

- Jeg sidder lige nu på et hotelværelse, hvor der er 10 andre danskere samlet. Vi er alle chokerede, og kufferterne er pakket, og vi venter kun på at få besked fra Danmark om, hvornår vi kan komme hjem, fortæller hun til DR Nyheder.

Hun er med Apollo på charterferie i Hurghada med sin kæreste og sine to piger på 19 og 21 år.

En ferie, der pludselig blev afbrudt, da sms’er fra datteren tikker ind på telefonen.

- Jeg går inde i Hurghadas gader en kilometer fra hotellet. Lige pludselig får jeg nogle sms’er fra min 19-årige datter, og hun skriver: ’Mor, du skal ikke komme hjem. Vi er sammen med to voksne mennesker'. Jeg tænker, at det er noget underligt noget, og så kan jeg se, at hun har ringet seks gange. Så ringer jeg tilbage til hende, men jeg kan ikke komme igennem. Og så skriver hun et eller andet med, at de vil pakke og tage i lufthavnen. Og så kan jeg så se på de sms’er, at den er helt gal. Hun vil ikke have, at vi kommer tilbage til hotellet, hvor min yngste åbenbart har gemt sig under sengen, fortæller hun.

Janne Pfeiffer Brun Larsen skydte sig til hotel Bella Vista, da hun fik at vide, at hotellet, hvor hendes børn var, blev angrebet. (Foto: Emma Toft Web og Mobil)

Gerningsmand med en pistol

Janne Pfeiffer Brun Larsen begiver sig alligevel tilbage mod hotellet, hvor der er optøjer udenfor. Hun vil ind til sine børn og være dem nær.

- Jeg kan ikke få lov at komme tæt på hotellet, og jeg står der udenfor og er meget grådlabil. Til sidst får vi lov til at komme ind på hotellet og går gennem politi og bevæbnede betjente ind i forhallen og videre ind. Og der ligger så den skudte gerningsmand. Jeg er under en meter fra ham, og han er sønderskudt, fortæller Janne Pfeiffer Brun Larsen.

Da hun kommer op på hotelværelset sidder hendes to piger med nogle andre danskere. Værelset er mørkt, og der er musestille. Og her hører hun, at en af gerningsmændene har været omkring fem meter fra døtrene.

- Pigerne er selvfølgelig fuldstændig rundtossede og vil hjem. De fortæller, at de har siddet nede på restauranten ’La Luna’ og lige har bestilt maden. Så kommer der en mand fra gaden. Han går ikke gennem hotellets åbning. Han går gennem restaurant-åbningen, og han har en pistol. Så råber min 19-årige datter til den store på 21 år: 'Løb, han har en pistol'. De stormer ud af bagdøren på restauranten. Der er 20 andre på restauranten, og der er så åbenbart nogen, der bliver ramt, siger hun.

Ifølge Janne Pfeiffer Brun Larsen hører pigerne, der ikke selv har lyst til at fortælle om, hvad de har oplevet, mange skud. De oplever også, at gerningsmanden råber ’allah er stor’ på arabisk.

Det sker omkring klokken 19:40

Hører ikke meget fra Apollo

Da DR Nyheder taler med Janne Pfeiffer Brun Larsen omkring klokken 22:10 har hun kun fået en sms fra rejseselskabet Apollo – noget hun er utilfreds med.

- Vi har fået en enkelt sms fra Apollo, hvor de skriver på gebrokkent svensk eller dansk – et sammensurium – hvor de skriver, at de vil fortælle os, når der kommer nyt. Men vi har ikke set et Apollo-menneske. Vi har ikke set noget som helst. Nu har der så været en på hotellet her og sagt til os, at hotellet er sikret af, siger hun.

- Mine piger sitrer i ben og arme, og de vil hjem. De er grædefærdige. De har klaret det sindssygt flot, men de er rystede, og siger, at de ikke skal sove her i nat. Og så har jeg sagt til dem, at vi nok kommer til at se, om ikke vi kan dele en seng i nat. ’De skal ikke sove, siger de’. De skal være klar. De skal hjem og det skal være nu’, tilføjer hun.

Efterfølgende har Apollo meddelt deres gæster, at de kan komme med en bus til et andet hotel-resort og overnatte der.