Apollo vil ikke love evakuering af danskere efter angreb

Danskere indlogeret på hotel Bella Vista bliver tilbudt et andet hotel.

Apollo Rejser vil ikke garantere, at deres gæster kan komme hjem før tid. (Foto: Lars Wittrock)

"Få os hjem med det samme."

Sådan lyder det fra to af de danske Apollo-rejsende, der er indlogeret på det egyptiske hotel Bella Vista, der tidligere i aften blev angrebet af flere ukendte gerningsmænd.

Men det vil rejseselskabet Apollo Rejser ikke love. Rejseselskabet afventer en melding fra Udenrigsministeriets Borgerservice, der står for at udarbejde de officielle rejsevejledninger.

- Vi afventer en officiel udmelding fra myndighederne. Vi er i tæt samarbejde med Udenrigsministeriets borgerservice og ambassaden dernede, siger kommunikationschef i Apollo Rejser Glenn Bisgaard.

Apollo Rejser har derimod tilbudt de berørte danskere at flytte hotel.

Det præcise antal sårede efter angrebet er fortsat uklart, men meldinger om, at en dansker skulle været blevet såret er blevet afvist af både lokalt politi og den egyptiske indenrigsminister.

Flyver først hjem tirsdag

Efter planen flyver Apollo Rejser først deres gæster hjem på tirsdag, og indtil videre forventer rejsebureauet at holde rejseplanen. Samlet har Apollo 45 danskere på det berørte hotel og samlet 139 danskere i Hurghada.

En af de gæster, der gerne vil hjem, er Janne Larsen, der er på ferie med sine to døtre og sin kæreste. Hun vil bare gerne hjem nu, siger hun.

- Mine piger sitrer i ben og arme, og de vil hjem. De er grædefærdige. De har klaret det sindssygt flot, men de er rystede, og siger, at de ikke skal sove her i nat. Og Så har jeg sagt til dem, at vi nok kommer til at se, om ikke vi kan dele en seng i nat. ’De skal ikke sove, siger de’. De skal være klar. De skal hjem og det skal være nu’.

Vil afvente Udenrigsministeriet

Glenn Bisgaard, det eneste de ønsker er at komme hjem hurtigst muligt. Hvad vil I gøre ved det?

- Igen – så afventer vi lige situationen og Udenrigsministeriet. Det er altså den proces, vi følger. Vi har ikke modtaget konkrete informationer om, hvad der er sket, og det er det, vi afventer. Det gør vi i de her situationer.

- Men jeg forstår udmærket godt, at man efter sådanne situationer bare vil hjem, men som branche er vi nødt til at følge myndighedernes anvisninger.

Men hvorfor er I egentlig nødt til det. I kan vel selv bestemme, om I vil flyve jeres gæster hjem?

- Ja, det kan man sige. Vi kunne jo godt selv bestemme, men omvendt er det bare normalt, at vi som branche har et tæt samarbejde med Udenrigsministeriet – også når det gælder evakueringer. Jeg er sikker på, at indenfor meget kort tid kommer der en udmelding.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk