Arabiske udenrigsministre kritiserer Danmark

Den Arabiske Ligas udenrigsministre kritiserer Danmarks regering i forbindelse med sagen om Muhammed-tegningerne. Dansk Folkeparti afviser kritikken.

Den Arabiske Liga kritiserer den danske regerings håndtering af Muhammed-tegningerne. (Foto: © Khaled Al Fiqi, Scanpix)

Den Arabiske Ligas udenrigsministre kritiserer Danmarks regering i forbindelse med håndteringen af sagen om Muhammed-tegningerne i Jyllands-Posten.

Ministrene har udsendt en erklæring, hvori de udtrykker deres "overraskelse og harme over den danske regerings reaktion, der er skuffende, trods dens politiske, økonomiske og kulturelle bånd til den muslimske verden".

Afviser mødeStatsminister Anders Fogh Rasmussen har tidligere nægtet at møde ambassadørerne for 11 muslimske lande, som ville fremføre deres klage over Jyllands-Postens tegninger.

Statsministeren har henvist dem til at føre sag ved domstolene, hvis de mener, at Jyllands-Posten har brudt dansk lov.

Ifølge Jyllands-posten blev de 12 tegninger af profeten Muhammed bragt i september for at forfægte ytringsfriheden i Danmark.

Skal tage sagen opDen Arabiske Liga kritiserer samtidig i dagens erklæring europæiske menneskerettigheds-organisationer for ikke "klart at have taget afstand til sagen".

Ministrene har desuden besluttet, at Ligaens generalsekretær, Amr Moussa, og Ekmeleddin Ihsanoglu, der er generalsekretær for Den Islamiske Konference Organisation, skal tage sagen op med den danske regering.

DF afviser kritikIfølge TV AVISEN siger Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, at regeringen hverken kan eller vil tage afstand fra tegningerne i Jyllands-Posten.

Han mener, at det er på tide, at regeringen tager et rent oplysende møde med de arabiske lande.

Søren Espersen siger samtidig, at Dansk Folkeparti vil bakke regeringen op, uanset hvad den gør i dette spørgsmål.