Argentina opgiver håb om at finde ubådsmandskab i live

Redningsindsatsen efter den argentinske ubåd, der har været væk i mere end to uger, er stoppet.

Efter 15 dage har Argentina opgivet at finde besætningen i live på den ubåd, der har været forsvundet siden 15. november. (Foto: IGNACIO GRIMALDI © Scanpix)

Argentina har opgivet at finde den ubåd, der har været forsvundet i 15 dage, med besætningen i live, skriver BBC.

Eftersøgningen efter ubåden fortsætter, men er ikke længere en redningsoperation.

- Mere end det dobbelte antal dage, hvor det ville have været muligt at redde mandskabet, er gået, siger talsmand for den argentinske flåde Enrique Balbi ifølge Reuters.

Ubåden, ARA San Juan, havde 44 besætningsmedlemmer om bord, da den forsvandt den 15. november.

Sidste torsdag oplyste den argentinske flåde, at man havde observeret en lyd, der kunne være en eksplosion i området, hvor ubåden forsvandt.

Lyden blev opfanget fra ubåden sidst kendte position af et internationalt organ, som overvåger overholdelse af aftaler om atomvåbenprøvesprængninger med et netværk af lytteposter.

- Lytteposterne, der er designet til at spore hemmelige atomprøvesprængninger, sporede en lyd "som er konsistent med en ikke-nuklear eksplosion".

- Men der er ingen sikkerhed for dette, sagde den hydroakustiske ingeniør Mario Zampolli fra det internationale organ, Ctbto, som har hovedsæde i Wien.

Ubåden meldte om mekaniske problemer og blev omdirigeret til en flådebase, før den forsvandt. Den udsendte ingen nødsignaler.

/ritzau/

Facebook
Twitter