Ariana Grande vil afholde støttekoncert i Manchester efter angreb

Popstjerne lover en ny koncert til ære for Manchester-ofrene og "alle, der er påvirket af denne tragedie".

- Jeg vender tilbage til den utroligt modige by Manchester for at tilbringe tid med mine fans og holde en støttekoncert til ære for og for at samle penge ind til ofrene og deres familier, skriver Ariana Grande. (Foto: VALERIE MACON © Scanpix)

Den amerikanske popstjerne Ariana Grande vil vende tilbage til Manchester og spille en støttekoncert for at samle penge ind til ofrene for mandagens bombeangreb og deres familier.

Det skriver hun på Twitter.

- Jeg vender tilbage til den utroligt modige by Manchester for at tilbringe tid med mine fans og holde en støttekoncert til ære for og for at samle penge ind til ofrene og deres familier, skriver Ariana Grande.

En selvmordsbomber dræbte mandag aften 22 mennesker, heriblandt en del børn og unge, ved en koncert med den amerikanske sangerinde i Manchester Arena.

116 blev såret, og af dem var 75 fortsat hospitalsindlagt torsdag.

Omkring 20 sårede er fortsat i kritisk tilstand. Fem af dem er under 16 år, lød en opdatering fra sundhedsmyndigheder i Manchester torsdag.

Har gjort hende stolt

Der var cirka 21.000 mennesker til stede ved arrangementet med Ariana Grande mandag aften. Ved koncertens afslutning detonerede en selvmordsbombemand en sprængladning.

Ariana Grande skriver i fredagens Twitter-meddelelse til sine fans, at hun har tænkt på dem og på angrebet i Manchester konstant siden mandag.

- Måden, I har håndteret alt dette, har været mere inspirerende og gjort mig mere stolt, end I nogensinde kan forestille jer, lyder det i beskeden.

Sangerinden har endnu ikke offentliggjort en dato for den kommende støttekoncert i Manchester, men lover at holde sine fans opdateret, så snart alt er bekræftet, skriver hun.

- Vi vil fortsætte til ære for dem, vi har mistet, for deres kære, mine fans og alle, der er påvirket af denne tragedie, udtaler hun.

Stor indsamling i gang

Ariana Grandes støttekoncert står dog ikke alene. Blandt andet har Røde Kors i fællesskab med avisen Manchester Evening News lavet en indsamling til støtte for familien til ofrene for angrebet. I skrivende stund har 48.403 personer valgt at donere et beløb og samlet set er der samlet mere end 1,7 millioner pund ind (14,5 millioner kroner, red)

Målet er at rejse to millioner pund, svarende til lidt over 17 millioner danske kroner til ofrenes pårørende.

På hjemmesiden kan donorer også sende en lille hilsen med, når de overfører et beløb, hvilket mange har benyttet sig af.

- Håber denne indsamling giver de berørte og deres familier den tid og den støtte, de har brug for for at håndtere denne forfærdelig hændelse, skriver James og Claire Sidgwick.

/DR Nyheder/