Arkansas mangler frivillige til at overvære dødsstraf

Otte fanger skal henrettes i den amerikanske stat i løbet af april måned.

Grunden til at henrettelserne finder sted i løbet af blot 10 dage er, at Arkansas’ lager af stoffet Midazolam, som er et af de stoffer, der bruges i den dødelige indsprøjtning, snart udløber. (Foto: Paul buck © Scanpix)

For første gang i 12 år skal dødsstraffen tages i brug i den amerikanske stat Arkansas.

Fra 17. til 27. april skal otte indsatte henrettes, men staten mangler frivillige, som vil overvære henrettelserne, så statens love om dødsstraf overholdes. Det skriver CNN.

Mindst seks 'respektable borgere' skal vidne ved enhver henrettelse i Arkansas. Det kan for eksempel være en repræsentant fra medierne eller en almindelig borger, som ingen forbindelse har til fangen.

Ifølge lovene i Arkansas skal vidnerne derudover være mindst 21 år gamle og bo i staten, skriver New York Times. De må ikke være tidligere dømt for kriminalitet og må ikke have været offer i sagen, der vedrører den person, som henrettes.

Medlemmer af en lokal Rotary-klub skulle ifølge flere amerikanske medier været blevet spurgt af myndighederne, om de ville melde sig som frivillige til at overvære henrettelserne. Klubmedlemmerne troede i første omgang, at der var tale om en joke.

Ikke desto mindre fortsætter Arkansas jagten på frivillige til den alternative opgave:

- Vi har fortsat tillid til vores evne til at føre disse domme ud i livet, siger talsmanden Solomon Graves til CNN.

Dødelige stoffer udløber

De otte personer, der snart skal henrettes i Arkansas, er alle dømt for mord. Henrettelserne bliver udført via en dødelig indsprøjtning.

Grunden til at henrettelserne finder sted i løbet af blot 10 dage er, at holdbarheden på Arkansas’ lager af stoffet Midazolam, som er et af de stoffer, der bruges i den dødelige indsprøjtning, udløber i slutningen af april.

Facebook
Twitter