ARKIV-VIDEO Sådan festede unge danskere amok i Prag i 2013

Den tjekkiske hovedstad får i år besøg af over 6.000 danske teenagere i de kommende to uger.

Igen i år rejser danske unge i tusindvis til Prag for at holde vinterferie i uge 7 og 8.

Den danske ambassade i Tjekkiet venter omkring 6.000-6.500 danske teenageres ankomst til Prag i de kommende uger.

Sidste år var tallet noget højere - omkring 10.000 - og her gik ferien for flere af de unge danskere ikke som forventet.

I alt blev 30 indlagt på lokale hospitaler med alkoholforgiftning og skader efter vold og knivstikkerier. Seks blev anholdt for vold mod andre danske unge eller ordensmagten.

Stort fokus på at undgå lignende episoder

Det må ikke gentage sig i år. Derfor har dansk politi sendt fire såkaldte dialogbetjente til Prag i de to uger, Udenrigsministeriet i København har sendt en ekstra medarbejder ned til ambassaden i Tjekkiet, og i sidste måned var Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) med til at afholde en konference, der skulle sætte fokus på, hvordan sidste års hærgen kan undgås.

Danmarks ambassadør i Tjekkiet, Christian Hoppe, forventer da også, at danskernes besøg i Prag går mere stille for sig i år.

- Med al den uro, der var sidste år, og en ret intensiv oplysningskampagne siden, så tror jeg, at folk i Danmark tænker sig bedre om og siger, at det vil de ikke være med til igen, siger Christian Hoppe.

Se TV Avisens indslag fra den 16. januar i år, hvor det tydeligt fremgår, hvordan de danske unge fester i Prag, i videoen i toppen af artiklen.

Og du kan se mere om danske unges vinterferie i Prag i 21 Søndag i aften på DR1 klokken 21:00.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk