Arktisk kulde sender det nordøstlige USA i dybfryseren

Temperaturerne dykker langt under frysepunktet i det nordøstlige USA, og flere lokale vejrstationer advarer mod at gå udenfor i, hvad de kalder "livstruende vejr-forhold".

Arktisk kulde rammer i disse dage det nordøstlige USA, der kan forvente temperaturer langt under frysepunktet. Billedet her er fra 2013 i Chicago. (arkivfoto). (Foto: John gress © Scanpix)

Sne, is, regn og arktisk kulde bevæger sig i de kommende dage gennem det nordøstlige USA, og i flere stater har The National Weather Service - den amerikanske udgave af DMI - udstedt varsel om vinterstorme.

Mange steder vil temperaturen snige sig langt under frysepunktet, og med en høj wind chill-factor vil det, hvor det bliver allerkoldest, føles som - 35'C.

- Disse temperaturer kan være livstruende - særligt for ældre, spædbørn og folk med særlige medicinske tilstande, advarer New Yorks borgmester Bill de Blasio ifølge NBC News.

Meteorologer: Bliv indendøre

New England-regionen vil formentlig blive værst ramt af kulden, som amerikanerne har navngivet "Arctic Blast" - arktiske vindstød.

- Bliv indendøre, hvis I kan, lyder det ifølge NBC News fra vejrstationen Weather Channels meterolog, Michael Palmer:

- Med den her slags temperaturer kan man risikere at få forfrysninger på få minuter, advarer han.

Og ifølge Nation Weather Service oplever Boston, den største by i New England-regionen, lige nu de laveste temperaturer målt siden 1957.

- Klokken 3 i nat var temperaturerne - 22'C i Boston og - 25'C i Worcester. Det er de koldeste temperaturer målt på disse steder siden 1957, skriver det meteorologiske institut på deres Twitter

Kogende vand bliver til is

Flere amerikanere har også delt deres møde med de arktiske vinde på det sociale medie Twitter:

- Det er så koldt i Portsmouth, New Hampshire, at et lag is har lagt sig på INDERSIDEN af mit vindue, skriver Twitter-brugeren Ang.

Og i staten Massachusetts er det så koldt, at kogende vand bliver til is, viser en video delt på YouTube.

Den nordøstlige del af USA er dog ikke ubekendt med ekstremt kolde temperaturer på denne tid af året, lyder det fra DR's meterolog og klimaekspert, Jesper Theilgaard, som også vurderer, at den værste kulde vil passere på relativt kort tid.

Rettet 22:01: Tidligere havde vi ikke fået skrevet, at billedet i toppen af artiklen er fra 2013. Det fremgår nu af billedteksten.