Tema Nordkoreas missiltrussel

Asien-korrespondent: Fortsat tvivl om hvad Nordkorea har sprængt

Det bliver svært at få bekræftet, om det var en brintbombe, nordkoreanerne har sprængt.

Det er ikke mere end en måned siden, at den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, udtalte, at Nordkorea har en brintbombe. (Foto: KCNA © Scanpix)

Det er fortsat uvist, om det rent faktisk var en brintbombe, som Nordkorea sprængte tidligt i morges dansk tid.

Det siger DR’s Asien-korrespondent, Philip Khokhar, fra den kinesiske hovedstad, Beijing.

- Det stod tidligt ret klart, at rystelserne i den nordlige del af Nordkorea formentlig ikke skyldtes et jordskælv. Og jeg tror ikke, der er tvivl om, at der er tale om en militærsprængning. Men vi ved ikke, om det var en brintbombe, som de nordkoreanske myndigheder selv siger, siger han.

Det er ikke mere end en måned siden, at den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, sagde, at Nordkorea er i besiddelse af en brintbombe, som er kraftigere end en atombombe.

Men der kommer formentlig til at gå lang tid, før omverdenen får bekræftet, om der var tale om en brintbombe, siger DR’s Asien-korrespondent.

- Det er svært for andre lande at få verificeret denne slags oplysninger, da de af gode grunde ikke får adgang til det område, hvor sprængningen har fundet sted, siger han.

Både Sydkorea og Japan har fordømt den nordkoreanske prøvesprængning. Og FN’s Sikkerhedsråd forventes at holde hastemøde om sagen i løbet af dagen.

Ifølge Phillip Khokhar prøver den nordkoreanske leder at 'vise muskler' med sprængningen.

- Styret vil både skræmme omverdenen og rette opmærksomhed imod landet. Men det er svært at blive klog på, hvorfor det nordkoreanske styre gør, som det gør.