Assad kalder luftangreb mod syrisk militær for terrorstøtte

Assads melding skriver sig ind i regimets fortælling om, at terrorister støttes af Vesten, lyder det fra ekspert.

Syrien præsident, Bashar al-Assad, kalder weekendens angreb for et udtryk for "stigende støtte til terrorister fra de lande, der er imod Syrien". (Foto: SANA handout © Scanpix)

Syriens præsident, Bashar al-Assad, kalder weekendens angreb for et udtryk for "stigende støtte til terrorister fra de lande, der er imod Syrien", skriver ritzau.

- Det seneste eksempel på dette er den åbenlyse amerikanske aggression mod en af den syriske hærs positioner i Deir al-Zor, som var til gavn for Daesh, siger Assad med brug af en anden betegnelse for Islamisk Stat, lyder det ifølge ritzau fra præsidenten.

Meldingen kommer i kølvandet på koalitionens luftangreb, der lørdag kostede mindst 60 syriske soldater livet og sårede yderligere 100.

Luftangrebene, med deltagelse af danske F-16-fly og med USA i spidsen, var efter sigende rettet mod Islamisk Stat, men ramte i stedet den syriske hærs positioner ved Dayr Az Zawr i det østlige Syrien.

Ifølge Mellemøstforsker Sune Haugbølle fra Roskilde Universitet er Assads udmelding ikke overraskende, eftersom den skriver sig ind i det syriske regimes fortælling om, at terrorister støttes af Vesten.

- Assad har tidligere antydet, at Vesten samarbejder med IS, og det er nu det, der gentages. For regimet er terrorister alle, der er i opposition og modstand, og de bliver ved med at sige, at alle terrorister støttes af Vesten, lyder det fra Sune Haugbølle.

Han vurderer desuden, at weekendens angreb risikerer at underminere det aftalte samarbejde mellem Rusland og USA, der går ud på at dele information om IS-positioner.

Facebook
Twitter