Assad siger, han vil give en politisk løsning i Syrien et forsøg

Assad vil bruge militære midler til at genvinde oprørskontrollerede områder, hvis en politisk løsning fejler.

Syriens præsident, Bashar al-Assad, fortæller under et interview med en iransk tv-station, at han er villig til at give en politisk løsning en chance. (Foto: REUTERS/SANA/Handout © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Syriens præsident, Bashar al-Assad, er villig til at give en politisk løsning i de oprørskontrollerede områder i det sydvestlige Syrien et forsøg.

Men fejler det, vil han ikke tøve med at bruge militære midler.

Det siger han onsdag i et interview med den iranske tv-station al-Alam News, som det syriske statsmedie Sana har oversat til engelsk. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Assad: Politisk proces skal have en chance

- Vi giver den politiske proces en chance. Hvis det ikke lykkes, har vi ingen anden mulighed end at befri området med magt, siger Bashar al-Assad.

Assads styrker har genvundet kontrollen over mange af de områder, som oprørerne hidtil har kontrolleret. Det er sket med støtte fra russiske luftstyrker og militser støttet af Iran.

Men i det sydvestlige Syrien er der områder, som den syriske stat fortsat ikke har kontrol over - syv år efter at krigen begyndte at hærge i Syrien.

Assad har gentagne gange understreget, at han har sat sig for at genvinde "hver en tomme" af landet.

/ritzau/

Facebook
Twitter