Augusto Pinochet er død

Augusto Pinochet er død. Chiles tidligere militærdiktator blev 91 år. Ved meddelelsen brød der jubel ud i Santiagos gader. Han begraves på tirsdag i Santiago. Det bliver ingen statsmandsbegravelse, men han æres dog af militæret ved begravelsen.

Augusto Pinochet er død, oplyser det militærhospital hvor han var indlagt efter et slagtilfælde. (Foto: Hand out © Scanpix)

Chiles tidligere diktator, Augusto Pinochet, er død, 91 år. Han begraves på tirsdag i Santiago, men den tidligere diktator æres ikke ved en statsbegravelse, og der bliver heller ingen formel landesorg. Det meddeler regeringen i Santiago.

Dog æres Pinochet, der var general, af militæret ved begravelsen, og der afholdes messe for generalen ved et militærakademi, hvor hans båre vil stå i kapellet.

Meddelelsen om begravelsen kom nogle timer efter, at militærhospitalet, hvor Pinochet var indlagt efter et hjerteanfald for en uge siden, sagde, at Pinochet er død. Chiles tidligere militærdiktator blev 91 år.

Flere end 3.000 slået ihjel

Han tog magten ved et kup i 1973, hvor han stod i spidsen for en militærjunta, der blev berygtet for sin hårdhændede politik mod venstrefløjen og den økonomiske styring af Chile.

Under hans regime døde flere end 3000 af hans politiske modstandere, mange blev slået ihjel af det hemmelige politi i Chile.

Da han blev ramt af hjerteanfaldet, var han i husarrest, mens de chilenske domstole behandlede anklager imod ham for forbrydelser imod menneskeheden.

Jubel i Santiagos gader

Der brød jubel ud i Chiles hovedstad, Santiago, da det blev kendt, at Augusto Pinochet var død på et militærhospital i byen.

Mange dansede i gaderne, der blev trykket i bilhorn, og folk begyndte at samle sig på Italia-pladsen nær hovedstadens centrum

De første oplysninger om hans død kom på lokale tv-stationer, men kort efter bekræftede militærhospitalet, at Pinochet var sovet ind en uge efter, at han blev ramt af et hjerteanfald.

- Han døde med familien ved sin side. Vi vil give flere detaljer senere, sagde dr. Juan Ignacio Vergara.

En kvinde med det chilenske falg og et billede af Salvador Allende fejre nyheden om Pinochets død. (Foto: Claudio pozo © Scanpix)

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532a6d57a11f9d09b43e078d