Australien anerkender Vestjerusalem som israelsk hovedstad

Premierminister Scott Morrison vil dog vente med at flytte ambassade i Israel fra Tel Aviv til Vestjerusalem.

Australiens premierminister, Scott Morrison, sagde i nat dansk tid, at Vestjerusalem i Australiens optik er Israels hovedstad. (Foto: MIck Tsikas © Scanpix)

Australiens premierminister, Scott Morrison, siger på et pressemøde lørdag, at hans regering anerkender Vestjerusalem som Israels hovedsted.

Australien vil dog foreløbig ikke flytte sin ambassade i Israel fra Tel Aviv til Vestjerusalem, siger han.

Der har i månedsvis været spekulationer om, hvorvidt Australien ville ændre sin officielle holdning til den omstridte by.

- Den australske regering har besluttet, at Australien nu anerkender Vestjerusalem, hvor Knesset (Israels lovgivende forsamling, red.) og mange af regeringens institutioner ligger, som Israels hovedstad, siger Morrison.

Flytter ikke ambassade endnu

Australien vil ikke flytte landets ambassade fra Tel Aviv til Vestjerusalem, før der er indgået en aftale om fred, tilføjer premierministeren.

Australien vil anerkende Østjerusalem som palæstinensisk hovedstad, når der er indgået en aftale om en såkaldt tostatsløsning.

Mens ambassaden foreløbig bliver i Tel Aviv, vil Australien i mellemtiden åbne et forsvars- og handelskontor i Jerusalem.

Arbejdet med at finde et passende sted til en fremtidig ambassade i byen vil blive indledt snarligt, oplyser Morrison.

/ritzau/

Facebook
Twitter