Australien henter otte børn af IS-krigere hjem fra Syrien

Børn bør ikke straffes for deres forældres foragtelige handlinger, siger Australiens premierminister.

Al-Hol-flygtningelejren huser tusinder af flygtninge. I går blev også en såret dansk dreng sendt hjem fra lejren. (Foto: ALI HASHISHO © Scanpix)

Otte australske børn af forældre, som for år tilbage sluttede sig til den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat i Syrien, er blevet bragt ud af flygtningelejre i landet og er på vej tilbage til Australien.

Det skriver The Sydney Morning Herald og flere andre medier.

- At forældre sætter deres børn i en farlig situation ved at tage dem ind i en krigszone, var en foragtelig handling. Men børn bør ikke straffes for deres forældres forbrydelser, siger Australiens premierminister, Scott Morrison, ifølge avisen.

Ifølge The Guardian er det første gang, at australske børn af udenlandske krigere bliver reddet ud af flygtningelejre i det nordlige Syrien

Blandt de otte er fem børn af Khaled Sharrouf, en berygtet IS-kriger fra Australien, som skabte overskrifter verden over ved at posere med et afskåret hoved sammen med en af sine sønner.

Alle forældre er døde

Samtlige otte børn har mistet deres forældre.

Red Barnet hilser den australske regerings beslutning velkommen.

- De er uskyldige ofre for en krig, og vi er glade for, at de snart bliver genforenet med deres familier hjemme i Australien, siger Paul Ronalds, der er direktør for hjælpeorganisationen i Australien.

Søndag blev en hårdt såret 13-årig dansk dreng hentet ud af en flygtningelejr i Syrien uden sin mor, der tidligere har tilsluttet sig Islamisk Stat. Han tilses nu på et hospital uden for Syrien. Drengens far formodes omkommet i kamphandlinger.

/ritzau/ DR Nyheder

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter