Australsk politiker frier til kæreste under debat om homovielser

En konservativ politiker stillede det store spørgsmål til sin kæreste, der nikkede ja fra tilhørerpladserne.

Den konservative australske politiker Tim Wilson var tydeligt berørt, da han friede til sin kæreste fra talerstolen i parlamentet i Canberra.

Tim Wilson, en australsk, konservativ politiker, har friet til sin kæreste gennem mange år under en debat i parlamentet om homoseksuelles ret til at blive gift.

Australierne stemte for nylig i overvældende grad ja ved en afstemning om homoseksuelles ret til vielser, og en lov er nu på vej gennem parlamentet.

De to havde tidligere udvekslet ringe, men de ville alligevel vente med at sige officielt ja til hinanden, til australierne havde stemt ja til homoseksuelle vielser.

- Ringene på vores hænder er svar på et spørgsmål, vi hidtil ikke har kunnet stille. Nu er der kun én ting tilbage at gøre: Ryan Patrik Bolger, vil du gifte dig med mig?, spurgte den konservative politiker.

Bolger nikkede, og salen klappede.

Både premierminister Malcolm Turnbulls koalition og oppositionens suverænt største parti, Labor, anbefalede et ja ved afstemningen.

De satser nu på at stemme en lov igennem inden 7. december. Der er dog mulighed for, at det trækker ud.

Loven vil gøre Australien til den 26. nation, som legaliserer homoseksuelle vielser. Det er et stort skridt for homoseksuelle i et land, hvor nogle delstater anså homoseksualitet som ulovligt indtil 1997.

/ritzau/