(Foto: JILL GRALOW © Scanpix)

Australsk sommer i flammer: Se billederne fra det seneste døgn

Brandfaren bliver kategoriseret som ekstrem flere steder.

Det brænder, og det brænder, og det brænder.

Brandmænd i Australien kæmper fortsat en strid kamp mod flammerne, men flere steder er det næsten umuligt at få dem slukket.

Det betyder, at tusindvis er blevet evakueret fra deres bolig, og at brandfaren flere steder kategoriseres som ekstrem. Det gælder blandt andet i delstaten Victoria, hvor storbyen Melbourne ligger.

For første gang nogensinde har alle seks delstater i Australien også haft gennemsnitstemperaturer på over 40 grader. Så på mange måder er situationen brandvarm og kaotisk.

Få et overblik over det seneste døgn i billeder her:

 • Flere dyr er blevet reddet fra brande i New South Wales. Her er det en lille pungrotte, der får hjælp. Næsten 100 skovbrande har hærget delstaten i december måned. (Foto: JILL GRALOW © Scanpix)
  1 / 7
 • Helikoptere flyver i mange områder og kaster vand ud over skovbrandene. Her i et område ikke langt fra millionbyen Melbourne. Nær storbyen er tusindvis af turister og beboere evakueret, fordi man frygter, at flammerne spreder sig. (Foto: William WEST © Scanpix)
  2 / 7
 • Frivillige redder flere steder dyr ud fra områder i brand. Her er det en kænguru, der har brændt sine fødder. (Foto: JILL GRALOW © Scanpix)
  3 / 7
 • Mange har brugt det seneste døgn på at tage på stranden i det ekstremt varme vejr. (Foto: ELLEN SMITH © Scanpix)
  4 / 7
 • På de sociale medier bliver der delt en masse billeder af de voldsomme brande. Her ses en skovbrand i delstaten New South Wales. Det er særligt delstaterne i det sydøstlige Australien, New South Wales og Victoria, der har været hårdt ramt. (Foto: NSW RURAL FIRE SERVICE © Scanpix)
  5 / 7
 • Skovbrande har her 70 kilometer fra Sydney ødelagt både huse og biler. Brande har ødelagt mere end 1.000 hjem i de seneste par måneder. (Foto: Peter PARKS © Scanpix)
  6 / 7
 • Brandmænd kæmper på højtryk og har gjort det hele december måned. En frivillig brandmand omkom i dag i kampen mod flammerne, og skovbrande har nu kostet ti mennesker livet i Australien. Der er i øjeblikket ikke noget, der tyder på, at vejret skifter og temperaturene falder. (Foto: William WEST © Scanpix)
  7 / 7
FacebookTwitter