Avis har brev: Grækenland bøjer sig for långiveres krav

I brev til IMF, ECB og EU har Alexis Tsipras accepteret de fleste krav til en aftale, skriver Financial Times.

Kø foran banken i Athen, hvor borgerne har fået restriktioner på, hvor mange penge de kan hæve hver dag. (Foto: YANNIS BEHRAKIS © Scanpix)

Den låste strid om den græske gældskrise kan være på vej mod en løsning.

I hvert fald har Grækenland angiveligt valgt at acceptere stort set alle krav stillet af kreditorerne i et brev sent tirsdag aften.

Det skriver Financial Times, som har set og citerer brevet fra landets regeringschef, Alexis Tsipras, til de internationale långivere - Den Internationale Valutafond (IMF), Den Europæiske Centralbank (ECB) og EU-Kommissionen.

Enkelte modkrav

Selv om Grækenlands deadline for at afdrage på sit IMF-lån var tirsdag aften, er der alligevel basis for at forhandle videre nu på baggrund af brevet, skriver avisen.

Dog er der enkelte modkrav fra Tsipras, blandt andet med hensyn til momsrabat til græske udkantsøer og en forsinket implementering af den højere pensionsalder på 67.

Eurozonens finansministre holder et telefonmøde kl. 17.30 onsdag.

Financial Times mener at vide, at de her skal diskutere forslaget fra Athen.

Løfter finansmarkederne

Der er bred jubel på finansmarkederne onsdag ved middagstid, efter at Grækenlands regeringschef, Alexis Tsipras, har kastet bomben i de kuldsejlede forhandlinger og valgt at acceptere stort set alle krav.

Det har fået investorerne i jubelhumør i Europa:

Der er løft på 2,4 pct. til DAX-indekset i Tyskland, 1,6 pct. til Londons FTSE-indeks og 2,7 pct. for det franske CAC40-indeks.

Den græske børs er dog lukket. Renterne på græske statsobligationer er også hastigt på vej ned, skriver Financial Times.

/ritzau/

Facebook
Twitter