Avis: Højreradikale banker migranter i fransk havneby

Unge mandlige migranter skal være blevet kørt væk i en varebil, klædt af og gennembanket enkeltvis, mens resten blev tvunget til at se på.

I en lejr ved Calais prøver flygtninge og migranter at få varmen ved et bål. De fleste er fra Irak, Iran og Syrien og håber at komme over kanalen til Storbritannien. (Foto: YVES HERMAN © Scanpix)

De flere tusinde migranter, der befinder sig i en lejr i Calais i Frankrig, er blevet udsat for brutale overfald af væbnede personer på den yderste højrefløj - nogle gange i uniform.

Det skriver den britiske avis The Independent.

Unge mandlige migranter skal være blevet kørt væk i en varebil. På en mark blev de klædt af, fik håndjern på, og så blev de gennembanket enkeltvis, mens resten så på.

Migranter i den berygtede "junglelejr", som den kaldes, ved havnen i Calais beskylder politiet for at forsømme at beskytte dem. Nogle siger også, at politiet giver dem bank.

Agter at flytte op mod 1000 migranter

Påstandene står at læse i en rapport, der er udarbejdet af et juridisk center i lejren og den britiske velgørenhedsorganisation Care4Calais. Rapporten skal nu afleveres til den franske anklagemyndighed.

Migranterne i Calais har i lang tid skabt problemer. Det er ofte unge mænd fra Mellemøsten og Afrika, som forsøger at snige sig om bord i lastbiler eller tog for at krydse Den Engelske Kanal til Dover i Storbritannien.

De vil ikke søge om asyl i Frankrig, men vil hellere forsøge at komme til Storbritannien, der beskylder Frankrig for at gøre for lidt for at standse migranterne.

Fredag sagde myndighederne i Calais, at de agter at flytte op til 1000 migranter væk fra den berygtede lejr, der er opstået på stedet uden videre planlægning.

- Vi vil give dem en uge til at flytte til de steder, der stilles til rådighed, siger en talskvinde til det franske nyhedsbureau AFP

/ritzau/

Facebook
Twitter