Avis: Ungarn udpeger København som 'no-go' zone på grund af indvandrere

Den ungarske regering har udpeget flere europæiske storbyer som usikre før folkeafstemning.

København er et farligt sted, mener Ungarns regering tilsyneladende. (Foto: © ASGER LADEFOGED, Scanpix)

Millioner af husstande i Ungarn har modtaget en pjece, hvor landets regering tilsyneladende udpeger København som en "no-go" zone på grund af høj forekomst af indvandring.

Pjecen handler om en kommende folkeafstemning om EU's flygtningekvoter på næste søndag, og her advarer Ungarns regering om hundreder af no-go områder i europæiske byer.

Et ledsagende kort har advarselsskilte, der indikerer København, London, Bruxelles, Marseille, Berlin og Stockholm, skriver Financial Times.

Se kortet i denne tweet:

https://twitter.com/SecKermani/status/778238834446372865

900 områder

Ungarn siger i pjecen, at den store indvandring har ført til en stor stigning i terrorisme og vold, og at myndighederne ikke er i stand til at håndhæve lov og orden i hundreder af områder i det vestlige Europa.

Den ungarske udenrigsminister, Peter Szijjarto, har i et interview med BBC sagt, at oplysningerne er "baseret på officielle rapporter fra politiet og andre sikkerhedsorganer."

Allerede i foråret lancerede Ungarns regering en hjemmeside om den kommende folkeafstemning, hvor det fremgik, at der var over 900 no-go områder i Vesteuropa. Et kort på hjemmesiden antyder, at hele Sjælland er no-go:

Protest

Financial Times skriver, at en række af de nævnte lande har klaget til Ungarns regering over pjecen.

Danmarks ambassade i Budapest har ikke kendskab til pjecen, oplyser ambassadør Kirsten Geelan til DR Nyheder.