Avis: USA støtter Fogh i NATO

USA støtter nu statsminister Anders Fogh Rasmussen som NATO's næste generalsekretær. Det skriver den velansete amerikanske avis The Washington Post.

Meget tyder nu på, at det bliver statsminister Anders Fogh Rasmussen, som udnævnes til NATOs næste generalsekretær.

USA bakker nemlig nu også op bag hans kandidatur. Det står i weekendens udgave af den amerikanske avis The Washington Post.

"Tillykke Danmark"

Det er den velansete klummeskribent Jim Hoagland, der skriver nyheden i en note neden under sin klumme. Jim Hoagland skriver:

- at USA's nationale sikkerhedsrådgiver James Jones i al hemmelighed har været i Schweiz tidligere på måneden for at møde den ferierende danske statsminister Anders Fogh Rasmussen - og give ham USA's støtte som NATOs næste generalsekretær.

Jim Hoagland afslutter sin note med et:

- Tillykke, Danmark.

Alle har ventet på USA

Anders Fogh Rasmussen var ganske rigtig på ferie i uge 10 - altså i første uge af marts.

Statsministeren aflyste sit ugentlige pressemøde i statsministeriet i tirsdags og har også aflyst mødet nu på tirsdag. Officielt fordi han er på rejse til Estland og Finland.

Rejsen til Estland og Finland er ifølge formanden for Europaudvalget Svend Auken uden tvivl et dække over, at Nato-alliancens 26 medlemslande vil indstille den danske statsminister til Natos næste generalsekretær.

- Min konklusion er, at der er en meget god chance for, at indstillingen af Fogh sker tidligt i næste uge, siger Auken til Jyllands-Posten.

Skal være udpeget i april

NATOs næste generalsekretær skal være udpeget, når der er NATO-topmøde i april, og ifølge flere aviser er Storbritannien, Tyskland og Frankrig enige om, at Fogh skal have posten.

Tidligere har det forlydt, at USA støttede den canadiske forsvarsminister, men det bliver altså manet til jorden i Washington Post.

Alle har ventet på USA's udspil, og meget tyder altså på, det ligger der nu.

Facebook
Twitter