Baby med zika-kranium født i Spanien

Den første baby med mikrocephali som følge af zika er blevet født i Europa.

Titusindvis af babyer kan blive født med mikrocephali som følge af zika-virus, siger forskere i nyt studie. Arkivfoto. (Foto: Ueslei Marcelino © Scanpix)

I Barcelona er en lille dreng det første spædbarn i Europa, der er blevet født med et underudviklet kranium som følge af zika-virus.

Moderen er en spansk kvinde, der blev smittet med både zika og dengue-feber, efter at have rejst i Latinamerika, skriver Reuters. Hun var 20 uger henne, da hun blev diagnosticeret i maj og besluttede sig for at beholde barnet, siger en talskvinde for den lokale sundhedsmyndighed i Catalonien.

Ifølge læger fra Vall d'Hebron-hospitalet i Barcelona er drengens tilstand stabil:

- Han bliver monitoreret, men han behøver ikke hjælp fra en respirator, siger lederen for hospitalets neonatale afdeling, Felix Castillo ved et pressemøde.

Nyt studie: Titusindevis af babyer kan blive født med zika

Drengen er kommet til verden samme dag som et nyt studie i zika-virus er blevet offentliggjort i tidsskriftet Nature microbiology. Her fastslår et tværfagligt forskerteam i en matematisk fremskrivning, at 'titusinder' af spædbørn på tværs af Latinamerika og Caribien kan blive født med mikrocephali:

- Jeg ved, at det ikke er et særlig præcist tal, men jeg synes, at det i det mindste giver en idé om størrelsesordenen fremfor ikke at have nogen idé overhovedet, siger en af studiets forfattere, Alex Perkins fra University of Notre Dame i Indiana, USA, til nyhedsbureauet AFP.

Læs hele studiet i Nature microbiology her.

Facebook
Twitter