Ban Ki-moon opfordrer til solidaritet med syriske flygtninge

Vi må acceptere, at en halv million syriske flygtninge har brug for et nyt hjem inden 2018, siger FN-chefen.

Ban Ki-moon og Filippo Grandi på mødet. (Foto: Martial Trezzini © Scanpix)

Alle lande må vise solidaritet med de mange syriske flygtninge og acceptere, at næsten en halv million mennesker har brug for at blive genhuset inden 2018.

Sådan siger FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, under åbningen af den internationale konference i Genève om syriske flygtninge.

- Det her kræver langt mere global solidaritet, siger han med henvisning til de FN-ledede bestræbelser på at afslutte fem års borgerkrig i Syrien, der har dræbt 250.000 mennesker og drevet næsten fem millioner mennesker ud af landet.

- Fjendtlighederne har været aftaget i over en måned, men parterne er nødt til at konsolidere og nå til våbenhvile og i sidste ende finde en politisk løsning gennem dialog, siger Ban Ki-moon.

Også chefen for FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR), Filippo Grandi, opfordrer det internationale samfund til at vise mere solidaritet:

- Vi må finde en mere human, retfærdig og organiseret måde at håndtere denne krise på, siger han.

Det er UNHCR, der er vært for onsdagens konference, der har fokus på flygtninge fra Syrien.

Konferencen kommer i kølvandet på en donorkonference i London i februar, hvor verdens ledere rejste over 11 milliarder dollar, svarende til over 70 milliarder kroner, til Syrien.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter