Bananen truet ud af udryddelse

I løbet af de næste ti år er der risiko for, at bananer forsvinder fra Jorden, skriver tidsskriftet New Scientist. Eneste redning kan være en genmodificeret banan.

I løbet af de næste ti år er der risiko for, at bananerforsvinder fra Jorden, skriver tidsskriftet New Scientist. Enesteredning kan være en genmodificeret banan.

Spisebananer er meget udsat for sygdomme, der kan gøre en endepå den populære spise. Og det har vist sig meget vanskeligt atfremdyrke varianter, som kan udviske truslen, hedder det.

Standard-bananen, der går under navnet Cavendish, er alleredetruet af en sygdom, der hedder Sigatoka, og dertil skal lægges enny skimmelsvamp - kaldt Panama-sygen - som kan udrydde bananen iløbet af det næste tiår, skriver New Scientist.

Emile Frison, der er bananekspert og leder af Inibap, som medhjemsted i Montpellier, Frankrig, arbejder med udvikling ogforbedring af bananer, siger, at det er næsten umuligt at findemodtræk over for sygdommene. Frison tror, at den eneste løsning erat udvikle en genmodificeret banan, som kan modstå angreb.

De store bananproducenter holder sig tilbage af frygt for, atforbrugerne ikke vil spise genmodificerede bananer, hedder det.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk