Barcelona indvier ’skam-o-meter’ over døde flygtninge

Den catalanske storby Barcelona har torsdag indviet et digital monument, som viser antallet af flygtninge, der har mistet livet i Middelhavet på vej mod Europa.

Barcelonas borgmester Ada Colau under torsdagens indvielse af 'skam-o-meteret'. (Foto: ALEJANDRO GARCIA © Scanpix)

'Det er ikke bare et nummer, det er mennesker', står der på det digitale monument, der torsdag blev indviet i Barcelona tæt på en af byens populære strande.

'The shame counter', løst oversat til 'skam-o-meter', vil for fremtiden følge og opdatere antallet af flygtninge, der drukner i Middelhavet i deres farefulde færd mod Europa.

Monumentet blev indviet med tallet 3.034 – antallet af flygtninge og migranter, der er døde i forsøget på at krydse Middelhavet til Europa ifølge The International Organization for Migration (IOM).

- Vi er her for at kigge Middelhavet i øjnene og se på dette nummer – 3.034 mennesker som drukende, fordi de ikke blev tilbudt sikker passage, sagde Barcelonas borgmester Ada Colau under torsdagens indvielse ifølge AFP.

Antallet af døde i Middelhavet i 2016 er højere end samme periode sidste år, oplyser IOM.

Det skyldes blandt andet, at der i 2016 har været flere ulykker med større fartøjer med flere hundrede flygtninge og migranter om bord i stedet for ulykker, de rhar involveret mindre joller.