Barcelona: Politiet dræber en mand, der gik til angreb med kniv

Politiet i Barcelona har dræbt en mand, der gik til angreb på betjente med en kniv. Det efterforskes som terror.

En mand med en kniv, råbte ‘Allahu Akbar’, inden han gik til angreb på politiet i Barcelona. Politiet meddeler på Twitter, at de har skudt og dræbt manden.

Det er det lokale politi Mossos d'Esquadra, der leder efterforskningen i samarbejde med Rigspolitiet og civilstyrken. Ved et pressemøde fortæller, kommissær Rafel Comes, at man efterforsker angrebet som "terrorrelateret":

- Vi har endnu ikke rekvireret mandens straffeattest eller endelige identifikationspapirer, men vi laver en kontrol af fingeraftryk både nationalt og internationalt. Vi behandler de nuværende kendsgerninger som et terrorangreb, siger Comes ifølge avisen El Periodico.

Optrinet fandt sted kort før klokken 6 i morges, og manden fik adgang til politistationen ved at melde i stationens besøgsafdeling. Ifølge politiet var der ingen tvivl, om at manden handlede med "intentionen" om at skade betjentene, da han for frem mod dem med en kniv "af betydelig størrelse".

Tæt på årsdag

Flere spanske medier blandt andre den store catalanske avis, La Vanguardia, mener at kunne bekræfte mandens identitet som en 29-årig algerisk statsborger, men det er ikke bekræftet af myndighederne endnu.

Det er en mindre politistation, drevet af Mossos d'Esquadra, den catalanske regerings politienhed, der er blevet angrebet. Stationen ligger i området Cornellà de Llobregat i den vestlige del af Barcelona.

Myndighederne har foreløbigt været sparsomme med oplysningerne omkring omstændighederne for knivangrebet og mandens død.

- Vi undersøger de faktiske omstændigheder her til morgen i for at fastlægge de nøjagtige forhold og også for at bestemme motivationen af angrebet, skriver politiet på Twitter.

Angrebet på politistationen sker tre dage efter årsdagen for et større angreb, hvor en lastbil pløjede gennem en menneskemængde på den populære shoppinggade, La Rambla i det centrale Barcelona. Dengang døde 16 og flere end 100 blev såret.

Artiklen er opdateret med oplysning om, at politiet efterforsker episoden som en terrorhandling.

Facebook
Twitter