Bastilledagen fejret i Frankrig

Over hele Frankrig fejrede franskmændene i dag den franske nationaldag, Bastilledagen. I Paris skete det med en storstilet militærparade med EU's militærstyrke og præsident Jacques Chirac i spidsen.

Hundredtusinder af franskmænd deltog i dag i festligholdelsen afden franske nationaldag, Bastilledagen. På Champs-Élysées i Parisoverværede 170.000 mennesker en storstilet militærparade med EU'smilitærstyrke og præsident Jacques Chirac i spidsen.

Den tyske EU-kommandør Holger Kammerhoff anførte æresgæsterne,150 euro-korpssoldater fra Tyskland, Belgien, Spanien, Frankrig ogLuxembourg.

Efter et mordforsøg på Chirac sidste år sørgede 4700 betjentefor, at tilskuere blev kropsvisiteret nær Champs-Élysées, inden denåede frem til paraden.

Sidste år blev en nynazist overmandet, da han forsøgte at trækkeet våben og skyde den franske præsident. Det lod Chirac sig ikkemærke af, da han mandag kørte i åben vogn ned ad den berømteboulevard.

Dagen også fejret i provinsen

Festen løb også af stabelen i provinsen, hvor franskmændenefejrede den nationale mærkedag. Den opstod, efter at en folkemængdei 1789 ved starten på den franske revolution stormede det forhadteBastille-fængsel. Bastilledagen har været national festdag siden1880.

I sin traditionelle bastilledagstale sagde Chirac, at DenEuropæiske Centralbank, ECB, bør lempe lidt på sine regler og atgive Europas store økonomier, Frankrig og Tyskland, en mulighed forat komme på fode.

Facebook
Twitter