Bayern-præsident truer Merkel med retssag

Ministerpræsident i delstaten Bayern er langt fra tilfreds med sin forbundskanslers flygtningepolitik.

(Foto: OVE ARSCHOLL © Scanpix)

Hvis det ikke lykkes den tyske forbundskansler, Angela Merkel, at mindske antallet af flygtninge og migranter, der kommer til Tyskland, kan hun se frem til at få en retssag på halsen.

I hvert fald hvis det står til Bayerns ministerpræsident, Horst Seehofer, der er formand for det kristendemokratiske parti CSU og ellers anses som en allieret til Merkel og hendes konservative CDU. Hvis Merkel ikke får tilstanden ved de tyske grænser normaliseret inden 14 dage, vil Horst Seehofer handle.

- Så har delstatsregeringen ingen anden mulighed end at anlægge en sag ved den tyske forfatningsdomstol, siger Horst Seehofer ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Bayern grænser op til Østrig og har i særdeleshed mærket presset fra den største flygtningestrøm siden Anden Verdenskrig, og det er ikke første gang, at delstatens ministerpræsident truer Angela Merkel med konsekvenser, hvis kansleren ikke får styr på flygtningesituationen. Han har indtil videre ikke gjort alvor af truslerne.

Truslen om en retssag kommer på et tidspunkt, hvor sagen om sexkrænkelserne i Köln - som migranter beskyldes for at stå bag - har lagt et yderligere pres på Angela Merkel.

En frisk meningsmåling viser, at forbundskanslerens popularitet er faldet siden overfaldene.