BBC-fotograf overfaldet af Trump-tilhænger under vælgermøde

Fotografen var ude for at dække præsidentens vælgermøde i El Paso.

Arbejdsdagen for en fotograf tog en voldsom drejning under et vælgermøde i El Paso, hvor den amerikanske præsident, Donald Trump, holdt tale i går aftes.

Ron Skeans er ansat som fotograf ved britiske BBC og var sendt ud for at dække vælgermødet, da han pludselig blev overfaldet med voldsomme skub af en tilskuerne.

Den BBC-ansatte slap uskadt fra overfaldet, som BBC kalder uacceptabelt.

Overfaldsmanden var iført en rød kasket med teksten 'Make America Great Again', som var et af Donald Trumps slogans under valgkampen op til præsidentvalget i 2016.

I en videobid fra Ron Skeans kamera kan man se, at manden bliver holdt tilbage, mens han råber 'Fuck medierne'.

Da han bliver ført væk fra stedet, begynder andre blandt publikum at råbe, at de skal lade ham slippe.

Vil have gennemgået sikkerheden

Manden blev dog til sidst ført væk, og det har fået Donald Trumps kampagnehold til at takke sikkerhedsfolkene på stedet.

Men ifølge chefen for BBC i USA, Paul Danahar, var der ikke tale om en hurtig reaktion fra nogen sikkerhedsfolk.

- Jeg er bange for, at den udtalelse slet ikke forholder sig til manglen på sikkerhed ved Trumps vælgermøde i El Paso, hvor vores BBC-kollega blev angrebet.

- Der var ingen hurtig reaktion fra noget sikkerhedsfirma, der forhindrede eller stoppede angrebet, skriver Paul Danahar på Twitter.

Episoden har fået BBC til at kontakte pressesekretæren for Det Hvide Hus, Sarah Huckabee Sanders, og bedt om at få gennemgået sikkerhedsforanstaltninger for pressemedlemmer ved præsidents vælgermøder.

Pressefrihedsgruppen Reporters Without Borders (Journalister Uden Grænser, red.) er også dybt bekymrede over overfaldet.

- Vi tager kraftig afstand til fysisk vold mod pressefolk, der udfører deres arbejde. Det er uacceptabelt i pressefrihedens eget land, skriver gruppen på Twitter.

Frygt for præsidentens retorik

Donald Trump har gjort det til noget nær en mærkesag at svine anerkendte mediehuse som BBC, CNN, New York Times og Washington Post til og kalde dem og deres journalister for løgnere.

Han har også tidligere kaldt journalister for 'folkets fjende'.

I august kom eksperter fra FN med en advarsel mod præsidentens verbale udfald mod pressen:

- Disse angreb går imod landets pligt til at respektere pressefrihed og internationale menneskerettigheder.

- Vi er i særdeleshed bekymrede for, at de øger risikoen for, at journalister vil blive udsat for vold, lød det fra David Kaye og Edison Lanza, der er specialiserede medarbejdere indenfor ytringsfrihed.

Facebook
Twitter