BBC-reporter sammenligner Nordkorea med Nazi-Tyskland

BBC-reporteren John Sweeney kalder Nordkorea et ondt land og sammenligner staten med Hitlers Tyskland.

- Jeg tog til Nordkorea med en løgn. Det var svært, men vi landede i et land, som ærligt talt ligner Adolf Hitlers Tyskland mere end noget andet land i verden lige nu. Det er yderst skræmmende, mørkt og ondt, siger John Sweeney til BBC. (Foto: © AFP PHOTO / KCNA via KNS, Scanpix)

Den prisbelønnede BBC-reporter John Sweeney har indrømmet, at han på en tur til Nordkorea løj sig til at være historielærer fra London School of Economics, mens han var ledsaget af studerende.

Det har vakt stærke reaktioner i Storbritannien, men på trods af universitetets indvendinger bliver John Sweeneys dokumentar fra det lukkede land sendt i britisk tv på mandag.

- Jeg tog til Nordkorea med en løgn. Det var svært, men vi drog til et land, som ærligt talt ligner Adolf Hitlers Tyskland mere end noget andet land i verden lige nu. Det er yderst skræmmende, mørkt og ondt, siger John Sweeney til BBC.

BBC: Alle var informerede

De vrede toner fra London School of Economics skyldes journalistens ottedages tur til Nordkorea i slutningen af marts. Med på turen var ni studerende, en kameramand og John Sweeneys kone.

Universitetet hævder, at de studerende er blevet vildledt og ikke har været i stand til at tage forbehold for det faktum, at de rejste rundt med en journalist.

BBC siger, at alle studerende blev informeret om de hemmelige planer. En talsmand for medieorganisationen siger, at de studerende var advaret om, at der var visse risici ved at rejse med journalisten til Nordkorea, og at en anholdelse kunne være i spil.

Flere af de studerende har udtalt, at de, lige som John Sweeney, har modtaget hadefulde breve fra Nordkorea efter rejsen.