BBC-vært vækker muslimsk vrede

Jeremy Clarkson, populær BBC-vært, mener at vide, at nogle muslimske kvinder i burka går med g-strengstrusser. Muslimsk præst kræver undskyldning.

Den åbenmundede tv-vært Jeremy Clarkson har med en udtalelse om muslimske kvinders undertøjsvalg fået den islamiske præst Omar Bakri Mohammed på nakken.

Udtalelsen faldt søndag aften på BBC, da den seneste udgave af det populære bilmagasin Top Gear, hvor Clarkson er en af de tre værter, løb over skærmen.

Snakkede om piger i lårkort

Her drøftede værterne trafiksikkerhed. Clarkson meddelte ifølge avisen Daily Mail publikum og de anslået seks millioner seere, at han havde "vigtige nyheder".

- Folk forestiller sig, at det farligste tidspunkt på året at køre bil er november eller februar, mørke aftener, tåge, is. Men det farligste tidspunkt er nu. Solskin, let vind og pigerne i lårkort, forklarede han.

Problemet er, at mandlige bilister kigger efter de lårkorte kvinder, men en af de andre værter, Richard Hammond, påpegede så, at burkaen her kunne være en løsning, da kvinderne så vil være helt tildækket.

- Nej, nej, nej, svarede Clarkson.

G-streng i burka

- Burkaen duer ikke. Jeg var i en taxi den anden dag ved Piccadilly, da en kvinde i fuld burka krydsede gaden foran mig. Hun snublede, og så blev hendes røde g-streng og strømper afsløret. Jeg sværger, at det skete. Taxichaufføren vil støtte mig, sagde Clarkson i programmet, hvor i øvrigt skuespillerne Tom Cruise og Cameron Diaz var gæster.

Ikke alle synes om Clarksons fortælling. Avisen Daily Star skriver, at en del af seerne er blevet vrede, og der er opstået frygt for, at fanatiske muslimer vil angribe den 50-årige tv-vært.

Imam: Han hader muslimer

- Dette viser, hvor meget han hader muslimer generelt og muslimske kvinder i særdeleshed, citerer avisen den muslimske præst Omar Bakri Mohammed for at sige.

- Hvis han taler om muslimske kvinders ære, så kræver det, at muslimer svarer. Og hvis han ikke siger undskyld, risikerer han, at unge muslimer angriber ham fysisk, siger præsten.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk