Tema Krigen i Syrien

Beboer i video fra Aleppo: Jeg håber, at I vil huske os

Syreren Abdulkafi har forskanset sig på "det sidste sted" i Aleppo.

- Jeg håber, at I vil huske os, lyder Abdulkafi Alhamdo bøn til den vestlige verden.

Evakueringen af de sidste civile i den sønderbombede syriske by Aleppo lader vente på sig.

Abdulkafi Alhamdo er en af de syrere, der venter på at komme ud af byen. Han er engelsklærer og modstander af præsident Bashar al-Assads styre. Og han fortalte følgende i går, hvor aftalen om evakueringen af Aleppo blev lavet og bekræftet i FN's Sikkerhedsråd.

- Lige nu regner det. Bombardementet er stilnet lidt af. De syriske militser er vel omkring 300 meter fra mig. Der er ikke længere noget sted at tage hen. Det her er det sidste sted, siger Abdulkafi Alhamdo.

Den syriske mand har en bøn til den vestlige verden.

- Jeg håber, I kan gøre noget for folk i Aleppo. For min lille datter og for alle de andre børn, siger han og kommer samtidig med en ret direkte kritik af verdenssamfundets handlen, eller mangel på samme, i den syriske konflikt.

- Vi ville have frihed. Vi ville ikke have andet end frihed. Men det ser ud som om, denne verden ikke kan lide frihed. Tro ikke længere, at I er frie mennesker i jeres hjemland.

- Jeg håber, at I vil huske os, slutter Abdulkafi Alhamdo.

Evakueringen af de omkring 50.000 tilbageværende beboere i den østlige del af Aleppo skulle være begyndt, men er det af ukendte årsager ikke endnu.