Bedsteforældre feder børnebørnene op

Mormor ved ikke altid, hvad der er bedst for børnebørnene. Børn har større risiko for at blive overvægtige, hvis de bliver passet af bedsteforældrene.

Børn, der ofte bliver passet af deres bedsteforældre, har større risiko for at blive overvægtige.

Det viser en omfattende britisk undersøgelse.

12.000 børn med i undersøgelsen

Undersøgelsen har set på 12.000 børn i 3-års-alderen og er kommet frem til, at der er 34 procent større risiko for, at barnet bliver overvægtigt, hvis det bliver passet fuldtid af sine bedsteforældre.

De børn, som i undersøgelsen blev passet på deltid af bedsteforældrene, havde 15 procent større risiko for at blive overvægtige i forhold til, hvis de udelukkende var blevet passet af forældrene.

Ifølge den britiske undersøgelse er der ingen større risiko for, at børn bliver overvægtige, hvis de bliver passet af en babysitter eller går i børnehave.

Børn fra gode hjem

I Storbritannien kender man til problemer med børnenes vægt. Her er næsten en fjerdedel af alle børnehave-børnene overvægtige.

Forskerne bag undersøgelse mener, at der er forsket meget lidt i børnepasningens indflydelse på børnenes vægt. Og det er selvom, pasningen kan have en stor indflydelse på vægten gennem kost og fysiske aktiviteter.

Risikoen for overvægt var især tydelig hos børn fra mere velstillede familier - som har en mor der er leder, har en højere uddannelse eller som bor sammen med sin partner.