Tema Krigen i Syrien

Befolkningen i det østlige Aleppo har ikke længere adgang til hospitaler

Hospitaler i den oprørskontrollerede del af Aleppo er sat ud af drift, ifølge Sundhedsdirektorat.

En såret dreng og en mand varmer sig ved et bål i det østlige Aleppo, i går torsdag. (Foto: Abdalrhman Ismail © Scanpix)

Alle hospitaler i det oprørskontrollerede østlige Aleppo er sat ud af drift efter flere dages massive luftbombardementer af det belejrede område i den syriske storby. Det oplyser sundhedsdirektoratet i regionen.

- Disse ødelæggelser af bygninger og infrastruktur, som har afgørende betydning for menneskeliv, betyder, at den belejrede befolkning, hvoriblandt der er børn og mange ældre, står uden sundhedsfaciliteter.

- Hårdt sårede kan ikke reddes, men må dø, hedder det i en erklæring sendt til nyhedsbureauet Reuters.

Gruppe: Få hospitaler er funktionsdygtige

Overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder siger imidlertid, at nogle hospitaler stadig er i drift, men at indbyggerne er bange for at bruge dem på grund af kraftige granatbombardementer.

Intense luftangreb på det østlige Aleppo blev indledt tirsdag, da den syriske hær og dens allierede begyndte at angribe med både fly og tøndebomber nedkastet fra helikoptere.

Bombardementerne har ramt mindst seks kvarterer, som er kontrolleret af oprørsgrupper. Mindst 65 civile blevet dræbt, viser optællinger fra observatoriet.

Denne lille dreng sidder i et intermistisk felthospital, efter det østlige Aleppo igår blev ramt af en ny bølge af luftangreb. (Foto: Abdalrhman Ismail © Scanpix)

Mangel på medicin, brændstof og mad

I den seneste måned har området ellers været relativt roligt. De hyppige bombardementer mod hospitaler, som også er med til at forurene byens vandforsyning, har forværret den humanitære krise i det østlige Aleppo.

Der er mangel på medicin, brændstof og mad, siger Brita Hagi Hassan, der er byrådsformand i det oprørskontrollerede område.

- Der er kun nok til at holde bagerierne i gang, så folk i det mindste kan få noget brød. Folk får kun omkring 15 procent af, hvad de har brug for, hedder det.

Aleppo har været opdelt i en regeringskontrolleret del i vest og en oprørskontrolleret del i øst siden 2012, hvor der udbrød kampe om kontrollen med byen, der er Syriens største.

/ritzau/Reuters