Befrielsesstyrker i Kenya: Vi har kontrol med butikscenter

Der er stadig kampe i Westgate butikscenter i Nairobi, selv om myndighederne i Kenya hævder at have kontrol over samtlige etager.

Røgen stiger fortsat fra taget af Westgate storcentret i Nairobi i Kenya, selv om myndighederne hævder, at situationen er under kontrol. (Foto: Scanpix © Scanpix)

Situationen ændrer sig minut for minut i Nairobi, hvor kenyansk og israelsk militær kæmper for at genvinde kontrollen med West Gate-shoppingcentret, der siden lørdag har været besat af terrorister, og hvor hundredvis har været holdt fanget.

Mindst 62 mennesker har mistet livet ifølge myndighederne, og mandag eftermiddag siger befrielsesstyrkerne, at de har dræbt to af terroristerne, ligesom de nu angiveligt har 'fuld kontrol' over alle etagerne i det butikscenter, hvor terrorister fortsat gemmer sig. Det skriver de kenyanske myndigheder på twitter.

Fortsat ildkampe i storcenter

'Fuld kontrol' skal dog forstås sådan, at der stadig er kampe mellem myndighedsstyrker og gidseltagerne, men ifølge en officiel talsperson for den kenyanske regering har gidseltagerne 'ingen steder at flygte hen'.

Det er uvist hvor mange gidsler, der fortsat er i bygningen, men myndighederne siger, der er tale om få.

Regeringsstyrker sprængte lidt over kl. 13.00 dansk tid hul i taget, da oprørerne efter sigende havde forskanset sig på de øverste etager. Billeder fra stedet viser kraftig sort røg komme fra taget på centret.

Myndighederne giver gidseltagerne ansvaret for røgen, da de i et forsøg på at undvige angiveligt forsøgte at aflede politiets opmærksomhed ved at tænde ild til madrasser.

Ti politiofficerer såret i redningsaktion

I alt ti af regeringens redningsstyrker er blevet såret i forbindelse med forsøget på at befri gidslerne. Lokale indbyggere er strømmet til hospitalerne i området, hvor der er blevet sat midlertidige blodtapningsfaciliteter op, så der er blod nok til de sårede.

Kenyas myndigheder advarer befolkningen om, at en eller flere personer har forsøgt at udnytte situationen til at oprette falske indsamlinger i forbindelse med angrebet.

På et kort pressemøde fortalte indenrigsminister Joseph Ole Lenku, at man snart forventer en afslutning på det blodige gidseldrama, mens poltichef David Kimaiyo ikke vil udelukke, at der kan blive tale om flere døde over de kommende par timer.

Politiet har i løbet af natten formået at redde flere gidsler, og ifølge ppolitiet mangler kun få at blive reddet ud, skriver politichef David Kimaiyo på sin Twitterkonto. Hvor mange der er tale om, er dog uklart.

Facebook
Twitter