Befriet gidsel genforenes med sin familie

Familien til Poul Hagen Thisted, der blev befriet fra sine gidseltagere i Somalia i forgårs, er rejst til ned til ham i den militærbase på Sicilien, hvor han opholder sig.

Poul Hagen Thisted og hans amerikanske kollega befinder sig på Sigonella Naval Base på Sicilien. Det var også her de danske styrker på mission i Libyen opholdt sig. (© Scanpix)

Poul Hagen Thisted, der i tre måneder blev holdt som gidsel af pirater i Somalia, bliver nu genforenet med sin familie på den amerikanske militærbase Sigonella på Sicilien i Italien.

- Så vidt jeg er orienteret, er familierne rejst derned, både den amerikanske og den danske, siger generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm.

Poul Hagen Thisted blev sammen med amerikaneren Jessica Buchanan befriet af amerikanske elitestyrker under en aktion natten til onsdag.

Hjælp til at komme videre

På Sigonella tilbydes et særligt støtteprogram, som mennesker, der har været i en situation som Poul Hagen Thisted og Jessica Buchanan, har brug for, fortæller generalsekretæren.

- Idéen med at de opholder sig dér, i det vi kalder "safe haven", er, at nu skal de have ro og selvfølgelig have tilbudt al den hjælp og støtte, som de har behov for.

- Det er ikke noget, som vi på daglig basis er involveret i. Det er der fagfolk, der håndterer, siger han.

Poul Hagen Thisted og Jessica Buchanan arbejdede som mineryddere for Dansk Flygtningehjælp, da de i oktober i fjor blev bortført af somaliske pirater.

Redningsaktionen, som USA's præsident Barack Obama gav ordre til, blev udført af en eliteenhed under U.S. Navy Seals, Team Six - samme enhed, som stod bag drabet på terrorlederen Osama bin Laden i Pakistan sidste år.

/ritzau/

FacebookTwitter