Begge motorer svigtede på Taiwan-fly

Passagerfly med 58 om bord blev fem gange advaret af sikkerhedssystem om, at det var ved at stalle.

Begge motorer satte ud på det fly, der styrtede i Taiwan onsdag, viser data fra flyets sorte boks. Motorerne mistede deres brændstoftilførsel. (© Scanpix)

35 sekunder efter start sendte piloten på et passagerfly fra Taiwan et mayday og meddelte kontroltårnet, at brændstoftilførslen til begge maskinens motorer var stoppet.

Det afslører oplysninger fra den sorte boks, som hurtigt blev fundet, efter at flyet onsdag styrtede ned i en flod i hovedstaden Taipei med 58 om bord.

- Baseret på de data, vi foreløbig har, kan vi se, at begge motorer i et tidsrum ikke har noget kraft, siger Thomas Wang, der er leder af Taiwans havaritjeneste.

Sikkerhedssystem advarede piloter

Fem gange undervejs bliver flyet af det interne sikkerhedssystem advaret om, at det er ved at stalle, og et minut efter pilotens melding om et flameout - altså at brændstoftilførslen er stoppet - holder den sorte boks op med at registrere flere oplysninger.

Flere biler, der kørte ad en vej langs floden, registrerede med deres forrudekameraer, hvad der skete. Billeder viser, hvordan propelflyet stryger tæt hen over hustage og lige over vejen foretager en voldsom krængning.

En taxi bliver ramt af vingespidsen, som også hamrer ind i et betonrækværk, inden flyet fortsætter ud over kanten og ned i floden.

15 passagerer mirakuløst reddet

Den døde pilot er blevet fundet i cockpittet, mens han stadig omklamrer det joystick, som han styrede flyet med, skriver flere aviser fredag.

- De forsøgte indtil det sidste at redde flyet, bliver en offentlig undersøger citeret for at sige i landets medier.

Mirakuløst overlevede 15 passagerer, heriblandt flere børn.

300 redningsarbejdere og 50 dykkere har arbejdet i døgndrift på floden, og i det forløbne døgn er der fundet yderligere fire døde, så det samlede foreløbige dødstal er 35. Otte savnes fortsat.

To af de døde blev fundet i det mudrede vand 100 meter fra nedstyrtningsstedet.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk