Begravelse i en økologisk udgave

Selv om det lyder anderledes, så er den god nok. En tendens i tiden er, at flere og flere gerne vil begraves økologisk. Det vil sige en nedbrydelig kiste og uden balsameringsmidler til at forurene grundvandet. Storbritannien har nu 180 "grønne kirkegårde".

En lille men stædigt voksende gruppe mennesker er ikke alenebetænksomme overfor miljøet, mens de er i live men nu også, når deførst er draget hinsides.

De har nemlig købt sig til en økologisk begravelse for atbeskytte jorden.

Biodynamisk bøgetræ til kisten

Og hvad er så en økologisk forsvarlig måde at komme herfra på? Jo,man skal først og fremmest have en kiste, der kan nedbrydesnaturligt, og den skal være lavet uden metalhængsler til låget.

Hvis materialet, kisten er lavet af, også er økologisk dyrket,så bliver det ikke meget bedre.

Desuden skal man ikke benytte sig af balsameringsvæsker som foreksempel formaldehyd, skriver New York Times.

I USA bruger man årligt flere hunderedetusinde literbalsameringsvæske i forbindelse med begravelser.

Miljøgruppen Environmental Protection Agency mener, atbalsameringsprocessen kan være skadelig for vandmiljøet. Men derfindes dog ingen undersøgelser, der beviser, at det hænger sådansammen.

Til gengæld er det bevist, at omgang med formaldehyd, som ogsåfindes i cigaretter, kan forårsage kræft.

Ikke gratis at bekymre sig om jorden

I USA findes der indtil videre kun tre "grønne kirkegårde". På denene har 30 mennesker betalt omkring 11.500 kr for at få enøkologisk begravelse. Yderligere 75 har reserveret plads, men ikkekøbt begravelsen endnu.

Og mens det går lidt sløvt i USA, ja så er der fuld fart på vorebritiske naboer.

I følge Natural Death Center, der holder til i London, så er derblevet etableret ikke færre end 180 "grønne kirkegårde" iStorbritannien inden for de sidste ti år.