Beijing udsteder smogalarm for anden gang på to uger

Luften i Beijing i Kina er så forurenet, at indbyggerne igen advares om det farlige smog-niveau.

Beskyttelsesmasker skal igen i brug i Kinas hovedstad Beijing, fordi der er udsendt rød smog-alarm. (Foto: kim Kyung-Hoon © Scanpix)

For anden gang på to uger er der udsendt en såkaldt rød alarm i Kinas hovedstad, Beijing, på grund af smog. Det oplyser den kinesiske tv-station CCTV.

En rød alarm betyder, at omfattende smog vil lægge sig over byen fra lørdag til tirsdag. Alarmen medfører et nødberedskab i byen, hvor brugen af biler bliver begrænset, og skoler lukker.

Advarslen kommer i kølvandet på, at myndighederne tidligere på måneden for første gang nogensinde udstedte en rød miljøalarm, fordi en bølge af smog var ved at sænke sig over millionbyen.

Alarmen 7. december, betød, at halvdelen af byens biler fik forbud mod at køre - det gjaldt alle biler med en nummerplade, der ender med et ulige al.

30 procent af alle offentlige køretøjer skulle også blive i garagen, og der var også forbud mod at bruge grill og anvende fyrværkeri.

Ifølge Reuters vil den nye advarsel betyde, at trafikken vil blive begrænset, og at det ligeledes anbefales at aflyse al undervisning i skolerne.

Kinas minister for miljøbeskyttelse, Chen Jining, sagde ifølge den statslige avis Global Times tidligere på måneden, at myndighederne vil straffe alle, der ikke implementerer en ny plan om at mindske luftforureningen hurtigt nok.

/ritzau/

Facebook
Twitter