Belgien: IS kan have sendt flere krigere til Europa

Belgien fastholder trusselsniveauet på grund af mistanke om IS-krigere i Europa.

De belgiske myndigheder holdt i dag pressemøde om terrortruslen mod Belgien efter IS-terrorangrebet i Bruxelles for en måned siden. Med til mødet var lederen af myndighedernes krisecenter, politiets talsmand og den ansvarlige for trusselsvurderingerne Paul Van Tigchelt (th.). (Foto: NICOLAS MAETERLINCK © Scanpix)

Belgiske myndigheder ser tegn på, at terrorbevægelsen Islamisk Stat har sendt militante krigere til Belgien og Europa.

Derfor fastholder myndighederne i Belgien landets trusselsniveau.

- Der er indikationer på, at Islamisk Stat har sendt krigere til Europa og Belgien. Trusselsniveauet, som på nuværende tidspunkt ligger på niveau tre, vil ikke blive sænket, siger en talsmand for de belgiske myndigheders krisecenter på et møde i dag.

Allerede to dage efter terrorangrebet den 22. marts mod en lufthavn og en metrostation i Bruxelles, valgte de belgiske myndigheder at sænke trusselsniveauet fra det højeste niveau fire til det næsthøjeste niveau tre.

Ved at fastholde terrorberedskabet på niveau tre indikerer myndighederne, at et nyt angreb er muligt og kan ske, skriver Reuters.

De belgiske myndigheder siger også, at der er kommet et godt skridt videre i efterforskningen.

På baggrund af en netop færdiggjort analyse iværksætter myndighederne også en række sikkerhedstiltag, der berører strategiske områder som Bruxelles' lufthavn, regionale lufthavne, de 11 store banegårde, offentlig transport, metroen og atomkraftværker samt steder, hvor mange mennesker mødes som for eksempel indkøbscentre og biografer.

32 personer blev dræbt i terrorangrebet, der skete i morgentimerne den 22. marts i Bruxelles.

300 blev såret af angrebet. Af dem er 44 stadig indlagt - heraf 24 under intensiv behandling, skriver det belgiske medie RTBF.