Tema Terror i Bruxelles

Belgien sænker sikkerhedsniveauet

Belgien sænker sikkerhedsniveauet fra højeste til næsthøjeste niveau. Det sker to dage efter det terrorangreb, der kostede 31 mennesker livet i Bruxelles.

Folk venter på toget på hovedbanegården i Bruxelles to dage efter, at to terrorangreb ramte byens lufthavn og metro. (Foto: PATRIK STOLLARZ © Scanpix)

Sikkerhedsniveauet i Belgien sænkes fra fire, der er det højeste, til tre.

Det sker to dage efter Bruxelles blev ramt af et blodigt terrorangreb, der kostede 31 mennesker livet.

Det meddeler det belgiske krisecenter, som består af centrale ministre og højtstående embedsmænd inden for politi og retsvæsen.

Terror i Bruxelles

Belgiens hovedstad blev tirsdag 22. marts ramt af terrorangreb i lufthavnen Zaventem og i et metrotog, der befandt sig på stationen Maelbeek nær EU-institutionerne i det centrale Bruxelles. Islamisk Stat hævder at stå bag. Følg dækningen på dr.dk her.

Gå til tema

Umiddelbart er det ikke klart, hvad begrundelsen for at sænke niveauet er, lige som det heller ikke er klart, hvad det kommer til at betyde i forhold til de ekstra sikkerhedsforanstaltninger, der er indført i den belgiske hovedstad.

Soldater har siden angrebet patruljeret flere steder i Bruxelles, siden i alt tre selvmordsbomber ramte byens internationale lufthavn og en metrostation, der ligger tæt ved EU-institutionerne.