Tema Terror i Bruxelles

Belgien sigter tre mænd for medvirken til drab og terror

Anklagemyndigheden i Belgien sætter navn på tre mænd, der sigtes for medvirken til terror.

Den belgiske anklagemyndighed har sigtet tre mænd, som er anholdt i Bruxelles en af de seneste dage, for medvirken til terror og drab, skriver Reuters. (Foto: PATRIK STOLLARZ © Scanpix)

Den belgiske anklagemyndighed har sigtet tre mænd, som blev anholdt i Bruxelles torsdag, for medvirken til blandt andet terror og drab. Det oplyser anklagemyndigheden lørdag ifølge flere internationale nyhedsbureauer.

Anklagemyndigheden kalder den ene mand "Fayçal C." Han blev anholdt i sit hjem i Bruxelles torsdag.

- Han er sigtet for at have været en del af en terrorgruppe og for at have medvirket til drab og drabsforsøg, siger anklageren ifølge AFP.

Terror i Bruxelles

Belgiens hovedstad blev tirsdag 22. marts ramt af terrorangreb i lufthavnen Zaventem og i et metrotog, der befandt sig på stationen Maelbeek nær EU-institutionerne i det centrale Bruxelles. Islamisk Stat hævder at stå bag. Følg dækningen på dr.dk her.

Gå til tema

Foruden "Fayçal C." har den belgiske anklagemyndighed sigtet de to mænd "Aboubakar A." og "Rabah N." for blandt andet terrorvirksomhed.

Ifølge Le Soirs kilder er det den taxachauffør, der kørte tre mænd til lufthavnen tirsdag morgen, der har identificeret "Fayçal C".

Avisen mener at vide, at "Faycal C." er freelancejournalist og identisk med manden, der på et overvågningsbillede fra lufthavnen ses i en lys jakke og med en sort bøllehat sammen med de to øvrige formodede gerningsmænd.

De to, der sprængte sig selv i luften i lufthavnen, har myndighederne navngivet som Najim Laachraoui og Ibrahim El-Bakraoui.

Ibrahims bror Khalid sprængte ifølge myndighederne sig selv i luften på metrostationen Maelbeek i det centrale Bruxelles.

"Fayçal C". skulle have været i politiets søgelys i flere måneder.

Siden tirsdagens angreb i Bruxelles er i alt ni personer blevet anholdt i Belgien i forbindelse med efterforskningen af angrebene på henholdsvis Zaventem-lufthavnen og metrostationen Maelbeek.

I alt 31 mennesker blev dræbt og op mod 300 såret. Flere af de sårede er stadig i kritisk tilstand.

Herunder fakta om de tre mænd, der er blevet sigtet i forbindelse med angrebene i Bruxelles:

  • Anklagemyndigheden kalder den ene af de tre sigtede mænd "Fayçal C." Han er muligvis den selvmordsbomber, som flygtede fra lufthavnen. Han er sigtet for at være med i en terrorgruppe, terrordrab og forsøg på terrordrab.
  • "Fayçal C." er en af seks personer, som blev anholdt ved en politirazzia torsdag.
  • To andre mænd, "Aboubakar A." og "Rabah N." sigtes også for at være medlemmer af en terrorgruppe og for terroraktiviteter. Rabah N. sættes i forbindelse med et planlagt, men forhindret, angreb i Frankrig.

/ritzau/