Belgiens premierminister: Vi er stadig i gang med antiterror-aktioner

Terrortruslen er langtfra slut. Belgien er stadig i højeste beredskab efter skuddrama, lyder det.

Premierminister Charles Michel har onsdag orienteret pressen om det skuddrama, der fandt sted nær Bruxelles. (Foto: LAURIE DIEFFEMBACQ © Scanpix)

Belgisk politi jagter fortsat mistænkte, som kan have forbindelse til det skuddrama, der fandt sted i går i en forstad til Bruxelles.

Al nødvendig politi og sikkerhedsstyrker er sat på opgaven, og terrortruslen er ikke minimeret, fastslår den belgiske premierminister, Charles Michel, på et pressemøde.

Fire politibetjente blev i går såret, da de blev beskudt under en ransagning i et hus i den sydlige forstad Forest. Efterfølgende fik politiet pacificeret en person, der havde en maskinpistol på sig.

Siden operationen har politiet jagtet en eller flere gerningsmænd. Og der har i dag været ubekræftede historier i medierne om, at politiet jagter to mulige gerningsmænd med forbindelse til gårsdagens episode. Men dette kommenterer premierministeren ikke på.

- Politioperationerne fortsætter, siger premierministeren, der bliver citeret af det franske medie France 24.

Han siger endvidere, 'at en tragedie er blevet forhindret'.

Premierministeren opfordrer belgierne til at forholde sig roligt, men siger, at det høje trusselsniveau på 3 bliver bibeholdt.

Senere onsdag samles et nationalt sikkerhedsråd bestående af ministre og repræsentanter fra efterretningstjenesterne for at drøfte sikkerhedsniveauet.

Flere af terroristerne bag angrebet i Paris havde forbindelse til Belgien, hvorfor fransk og belgisk politi fortsat efterforsker de mulige tråde til Belgien.