Belgisk anklager afviser terrorlink i sag fra a-kraftværk

Drabet på en G4S-sikkerhedsvagt på et belgisk atomkraftværk har intet at gøre med terror, siger anklageren.

Anklageren i sagen om drabet på en sikkerhedsvagt på et atomkraftværk i Belgien afviser enhver forbindelse mellem drabet på Didier Prospero, der blev skudt og dræbt i sit hjem torsdag, og et planlagt terrorangreb.

Det skriver det belgiske nyhedsbureau Belga.

Anklageren siger, at der er tale om en almindelig kriminalsag. Han afviser også de forlydender lørdag i flere belgiske medier om, at Didier Prosperos adgangskort til atomkraftværket skulle være forsvundet i forbindelse med drabet.

Prospero, der arbejdede for vagtselskabet G4S, blev fundet død på sit badeværelse af sine børn, da de kom hjem fra skole torsdag. Han var blevet dræbt med fire skud, ligesom familiens hund var blevet skudt og dræbt.

Knyttet sammen med bombesprængninger

Oplysningerne om drabet er hurtigt blevet knyttet sammen med oplysninger fra den aktuelle efterforskning af bombesprængningerne i tirsdags i Bruxelles' lufthavn og metro, hvor 31 mennesker blev dræbt og op mod 300 blev såret.

Torsdag skrev den belgiske avis DH (Derniere Heure), at selvmordsbombemændene fra tirsdagens angreb i henholdsvis Zaventem-lufthavnen og på metrostationen Maelbeek i hjertet af Bruxelles oprindeligt havde planer om at ramme et atomanlæg.

En række anholdelser af flere formodede militante skulle dog ifølge avisen have tvunget mændene til at fremskynde deres planer og i stedet skifte fokus til den belgiske hovedstad.

/ritzau/Reuters/AFP