Belgisk politi anholder fire efter tegn på nyt angreb

Politiet i Belgien har fængslet fire personer og har fundet "spor", som tyder på, at nyt angreb planlægges.

Siden terroranslagene i marts har forventningen - eller frygten - i Belgien været, at der vil komme flere angreb eller forsøg på angreb i landet. (Foto: MATTHIEU ALEXANDRE © Scanpix)

Politiet i Belgien har fængslet fire personer, efter der er fundet spor, som tyder på, at et nyt angreb i landet var ved at blive planlagt.

De anholdte mistænkes for at have rekrutteret jihadister i Syrien og Libyen, siger en talsmand for den belgiske statsanklagemyndighed Eric Van der Sypt til AFP.

- De fire var mest involveret i rekruttering, siger talsmanden og tilføjer:

- Og vi fandt spor, der tyder på, at der var planer om endnu et angreb i Belgien.

Oplysningerne kommer frem, efter at tre selvmordsbombere angreb lufthaven i Bruxelles og en metrostation den 22. marts og dræbte 32 mennesker.

Siden terroranslagene i marts har forventningen - eller frygten - i Belgien været, at der vil komme flere angreb eller forsøg på angreb i landet.

Den tidligere belgiske efterretningschef Alain Winants har tidligere forklaret, at han ser mørke skyer og nye terrortrusler over Belgien og resten af Europa.

I forhold til indbyggertallet er Belgien det land i EU, hvorfra flest er rejst til Syrien og Irak for at deltage i hellig krig.

Det anslås, at 500 såkaldte "foreign fighters" er rejst fra Belgien til de to lande.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter