Belgisk premierminister: Det vi frygtede er sket

- Vi er udsat for et blindt, voldeligt og fejt angreb. Det er et tragisk øjeblik i vores lands historie, siger den belgiske premierminister.

  • Den belgiske minister opfordrer alle til at bevare roen og til at være solidariske. (Foto: NICOLAS MAETERLINCK © Scanpix)
  • På pressemødet deltog den belgiske udenrigsminsister Didier Reynders (længst tv), statsanklager Frederic Van Leeuw (anden tv), Belgiens premierminister Charles Miles (tredje tv) og den belgiske indenrigsminister Jan Jambon (th). (Foto: NICOLAS MAETERLINCK 003247531063 © Scanpix)
1 / 2

- Det, vi frygtede, er sket.

Sådan lød åbningskommentaren fra den belgiske premierminister, Charles Michel, i dag på et pressemøde, efter at den belgiske hovedstad Bruxelles er blevet ramt af omfattende eksplosioner, som har dræbt og såret adskillelige.

- Vi er udsat for et blindt, voldeligt og fejt angreb. Det er et tragisk øjeblik i vores lands historie, sagde Charles Michel på pressemødet, der begyndte kl. 11:40.

Han havde et klart budskab til sit folk og alle, der opholder sig i Bruxelles:

- Jeg opfordrer alle til at bevare roen og at være solidariske.

På pressemødet bekræftede myndighederne, at der er tale om to eksplosioner, som cirka klokken 08:00 ramte Zaventerm lufthavnen i Bruxelles, og en eksplosion, der cirka klokken 09:00 ramte et tog på metrostationen Maelbeek, som ligger 300 meter fra EU-kommisionens hovedkvarter og ministerrådet.

Den belgiske statsanklager Frédéric Van Leeuw bekræftede yderligere, at mindst en af eksplosionerne i lufthavnen kom fra en selvmordsbomber, men at myndighederne endnu ikke kan oplyse et præcist antal døde.

- Vi koncentrerer os om at evakuere og behandle de sårede, sagde statsanklageren på pressemødet.

Premierminister, Charles Michel oplyste, at det på nuværende tidspunkt ikke tyder på, at der er forbindelse mellem eksplosionerne i dag og attesteringen af Salah Abdeslam i fredags, som er blevet sigtet for at have medvirket til terrorangrebet i Paris 13. november 2015.

Ifølge Bruxelles transportselskab STIB er der er 15 dræbt og 55 sårede i forbindelse med eksplosionen på metrostationen Maelbeek, mens den belgiske sundhedsminister Maggie de' Block melder om 11 døde og 35 sårede i lufthavn.

Facebook
Twitter