Belgiske myndigheder: Mindst én person på fri fod

En menneskejagt er stadig i gang efter gårsdagens angreb i Bruxelles.

31 personer mistede livet ved angrebene. (Foto: Vincent kessler © Scanpix)

Mindst én person, der aktivt deltog i gårsdagens terrorangreb, er stadig på fri fod.

Samtidig kan flere med forbindelse til angrebet være på fri fod.

Det oplyste den belgiske statsanklager Frederick Van Leeuw på et pressemøde klokken 13.00.

Der har dagen igennem været stor usikkerhed omkring gerningsmændenes identitet. Som tidligere beskrevet af belgiske medier er to af dem selvmordsbombere. Det drejer sig om brødrene Ibrahim el-Bakraoui og Khalid el-Bakraoui.

Ibrahim el-Bakraoui sprængte sig selv i luften i Zaventem-lufthavnen sammen med en uidentificeret person. Broderen detonerede en bombe i metroen ved Maelbeek. Begge er kendt af politiet for omfattende kriminalitet.

Tidligere forlød det, at politiet havde anholdt en tredje gerningsmand, der også var indblandet i terrorangrebet i Paris – det afviste anklageren dog: En tredje mand er stadig på fri fod. Han flygtede fra lufthavnen og efterlod sprængstoffer. Anklageren vil ikke kommentere hans identitet.

Politiet har fundet et slags selvmordsbrev fra den ene bror Ibrahim el-Bakraoui. I brevet beskriver han, hvordan han frygter at havne i en celle.

Anklagemyndigheden oplyste, at man ved en ransagning i Schaerbeek tirsdag aften fandt 15 kilo sprængstoffer, 150 liter acetone, detonatorer, en kuffert fyldt med skruer og søm samt plastickasser til at pakke sprængstofferne.

31 personer har foreløbigt har mistet livet, mens 270 blevet såret.

Facebook
Twitter