Belgiske politifolk blev dræbt med deres egne våben

Gerningsmand angreb to kvindelige betjente bagfra, afvæbnede den ene, og dræbte dem med tjenestevåbnet.

En belgisk betjent fotograferet på gerningsstedet. (Foto: © Francois Lenoir, Scanpix)

To kvindelige politibetjente blev skudt med et af deres egne tjenestevåben, da de sammen med en civil blev dræbt i belgiske Liege i formiddags.

Ifølge Reuters siger den offentlige anklager på et pressemøde, at gerningsmanden angreb de to betjente bagfra med en kniv.

Herefter lykkedes det ham at fravriste den ene betjent sit tjenestevåben, som han dræbte dem begge med.

Gerningsmanden skød og dræbte også en ung mand, som var passager i en bil, før han forskansede sig på en nærliggende skole.

Her skal han ifølge blandt andet BBC kortvarigt have taget en kvindelig rengøringsassistent gidsel, men det er endnu ikke bekræftet.

Efterforskes som terror

Gerningsmanden blev efterfølgende dræbt i en skudveksling med politiet. Flere betjente blev såret.

Ifølge den belgiske anklager og Reuters, efterforskes sagen som terror.

- Voldshandlingen havde en høj pris for politiet i Liege. Al min støtte til politikorpset og ofrenes familier, lyder det fra Belgiens indenrigsminister, Jan Jambon, på Twitter.

Endnu kendes motivet for den formodede terrorhandling ikke. Ifølge den belgiske tv-station RTBF er gerningsmanden 35 år gammel og var på udgang fra fængslet, hvor han aftjente en dom for narkokriminalitet.

Belgien har været i højt beredskab, siden terrorangrebene i Paris i 2015, hvor 130 blev dræbt, og Bruxelles i 2016, hvor 32 blev dræbt.