Benazir Bhutto er dræbt i Pakistan

Oppositionslederen Benazir Bhutto meldes dræbt efter et valgmøde i den pakistanske by Rawalpindi. Det pakistanske indenrigsministerium og en talsmand for hendes parti bekræfter, at hun er død.

En Bhutto-tilhænger skriger sin desperation ud den pakistanske nat i storbyen Lahore, hvor biler blev brændt af i protest. (Foto: Arif Ali © Scanpix/AFP)

Oppositionslederen Benazir Bhutto meldes dræbt efter afslutningen af et valgmøde i den pakistanske by Rawalpindi.

Det pakistanske indenrigsministerium og en talsmand for hendes parti, det pakistanske folkeparti PPP, bekræfter, at hun er død.

Skud og eksplosion

Vidner, som Reuters har talt med, fortæller, at der først lød to skud og derefter en eksplosion.

Benazir Bhutto var datter af Zulfikar Ali Bhutto, grundlæggeren af Pakistans Folkeparti, PPP. (Plakaten i baggrunden). Faderen blev henrettet af militærdiktator Zia Ul Haq i 1979, hvorefter den unge Benazir stillede sig i spidsen for partiet. Foto fra 1988. (Foto: Douglas E. Curran © Scanpix)

Den franske tv-station France 24's korrespondent siger, at Benazir Bhutto blev angrebet, da hun havde forladt det velbeskyttede stadion, hvor valgmødet fandt sted, og var på vej mod sin pansrede bil. Attentantmanden skød på Bhutto, hvorefter han sprængte sig selv i luften.

Bhutto blev tilsyneladende ramt både i brystet og i nakken, og døde ifølge nyhedsbureauerne på operationsbordet på et nærliggende hospital.

- Det var et selvmordsangreb. Vi kender ikke antallet af dræbte og sårede, siger en talsmand for det pakistanske indenrigsministerium, Javad Iqbal Cheema.

Der er tidligere blevet meldt om mellem 15 og 20 dræbte.

Flere attentater

Det er ikke første gang, at Bhutto er blevet udsat for attentater. I oktober dræbte to bomber rettet mod hende over hundrede mennesker, da hun vendte tilbage til landet efter otte års eksil.

Så sent som i går blev en ung mand anholdt med dynamit på sig, da han forsøgte at komme ind til et andet offentligt møde, som Bhutto deltog i.

Parlamentsvalget i verdens eneste muslimske atommagt holdes 8. januar, og det bliver en dyst mellem Bhuttos parti, en anden tidligere premierminister Nawaz Sharifs parti og partiet, som støtter præsident Pervez Musharraf.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:533238a8a11f9d125016fb7ahttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:533238a9a11f9d125016fb7dhttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:533238aaa11f9d125016fb80http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:533238aaa11f9d125016fb83

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter